Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vörös szőlőmag

2014.02.09

 Ajánlás „Az Életért” klub olvasóinak

A természetes források felkutatása, öntörődést és önszeretetet feltételez, védjük egészségünket!

 

Miért jó a vörös szőlőmag fogyasztása?

Azért,mert a növényekben található vitaminok, nyomelemek, egyéb, a szervezet számára értékes hatóanyagok természetes formában jutnak szervezetünkbe, így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez, a betegségek gyógyításához.

Vörös szőlőmag

A vörös szőlő magjában igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van, ami megvédi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaitól. Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amely képesek áthatolni a vér- agy gáton, így védi az agysejteket a károsító hatásoktól.

A szőlőmag javítja az erek állapotát, így csökkenti a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát. Erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást, ezért hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben. Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és a bizsergést a végtagokban.

Jól alkalmazható a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Egyaránt ajánlott a sárgafolt betegsége (macula degeneráció) és szürke hályog ellen- e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka. Hasznos lehet azok számára is, akik sokat dolgoznak számítógéppel, különösen akkor, ha nem sugárzásmentes laptopmonitort, hanem hagyományos katódsugaras képernyőt használnak.

Alkalmazható kötőszöveti betegségek esetén. Védi és erősíti a bőr kollagénjét.

Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük vele, mert gátolja a hisztamin termelődését. (A fokozott hisztamin termelés váltja ki az allergiás reakciókat.)

Kávédarálóban lehet őrleményt készíteni belőle,de lehet a magokat rágcsálni is, így nyálkahártyán közvetlen fejti ki hatását.

Fogyasztása: egy teáskanálnyi vörös szőlőmag őrleményt egy kis folyadékba (víz, gyümölcslé) keverve fogyasszunk, majd 2-3 dl folyadékot igyunk meg. Egy teáskanálnyi őrlemény kb.4g, így egy csomag ( 50 g ) vörös szőlőmag 10-12 napi mennyiséget tartalmaz.

A vörös szőlőmagot és a belőle készített, őrleményt ajánlott száraz, hűvös, sötét helyen, jól lezárva tárolni.

Szárított formában korlátlan ideig eláll!

Érdeklődés további információ: telefonon  +36707760332

vagy a szabadfalvi.eva@gmail.com e-mail címen.

(Forrás:Kovács László bio termelő Lajosmizsén) 2013. Az Év biogazdája címet viseli  )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép





Archívum

Naptár
<< December >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31