Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alzheimmer tünetek

2011.04.01

 

Az Éltetőforrás az Életért………. 3. alkalom
„Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet még akkor is, ha nem minden nap szép, és hogy jelenlétéből ered-e az életed.”
„Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal, az enyémmel, vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján, és azt kiáltani az ezüst Holdnak, hogy „IGEN”.”
ÉS legvégül, de nem utolsó sorban,
„Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről, amikor minden egyéb már összeomlott.”
A Harmadik találkozás is még a megelőzés fontosságát hangsúlyozza, hiszen a leghosszabb időt az Alzheimer kórban, ebben a helyzetben éljük meg. Ilyenkor még alig észrevehetőek a tünetek, pontosan ezért nem is foglalkozunk vele, pedig kellene minden jelzésnek nagy jelentőséget tulajdonítani.
Az Alzheimer kór megelőzése, tünetei és lehetséges gyógymódjainak kutatásai során találtam rá 10 évvel ezelőtt, két szerintem fontos elemre (élelemre) amit most megosztok veletek. De előtte egy kis ismertetőt mondanék, hogyan és miért hoztam összefüggésbe pont ezt a kettő nagyon fontos elemet és használom tudatosan évek óta étrendemben, és most ajánlom az Életért önsegélyző csoportnak is.
Az Alzheimer-kór az elnevezését egy német neurológusról, Dr. Alois Alzheimerről kapta. 1906-ban egy progresszív demenciában meghalt nőbeteg agyában rendellenes lerakódásokat és kötegeket talált, melyek az Alzheimer-kór a fő szövettani jellegzetességei.
Az egészséges agyban néhányszor tízmilliárd (1010) idegsejt található, amiket neuronoknak hívnak. A neuronok elektromos és kémiai jelzések segítségével adják át az információt egymásnak, ez az alapja a gondolkodásnak, az érzelmeknek és az emlékezetnek. Alzheimer-kórban bizonyos helyeken levő idegsejtek pusztulni kezdenek. Aminek az okát még nem találták meg, de bizonyos szerekkel és tudatos étrendbeli változtatásokkal mi magunk is képesek vagyunk késleltetni az idegsejtek elhalási folyamatát.
Alzheimer-kóros betegek agyában felborul az egyensúly baktériumok, gombák telepednek meg és szaporodásuk után beindul a gyulladásos folyamat. Ezért nagyon fontos odafigyelnünk a JELEKRE, amit testünk közvetít felénk. Életetek során biztos volt már gyulladásos folyamat a szervezetetekben, hogy csak néhányat említsek gennyes torok, szőrtüsző, kötőhártya, nyirokcsomó, vastagbél, hasnyálmirigy, vírusfertőzés, arcüreg, fül, hallójárat - gyulladás vagy éppen esések utáni dudorok ömlenyek. Őszintén mindig mindenki azonnal orvoshoz fordult „minden”bajával? Vagy kezelgette a maga módján, esetleg hagyta kezeletlenül…..
A gyulladásokért egy bizonyos C-reaktív fehérje ( CRP) a felelős. A máj sejtek termelik és csak gyulladás esetén kerül be a véráramba és okoz károsodást az érfalakon, mely csak később, hosszú idő elteltével szívrohamot okoz.
Ugye érdemes itt megállnunk egy kicsit és elgondolkodnunk?
A mai találkozónkon két nagyon egyszerű ám végtelenül fontos szervezetünk számára nélkülözhetetlen élelmi anyaggal érkeztem, amit szeretném, ha megismernétek, megkóstolnátok, és a későbbiekben esetleg hasznosítanátok étrendetekben is.
Himaláya kristálysó
Korábbi beszélgetéseinkkor beszéltünk a vízről, amiből testünk áll.A só is egy alapvető része testünknek, fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában.
A kristály sót egy himalájai sóbánya legmélyebb és legtisztább szintjéről bányásszák a mai napig is kézzel. Meggátolja a szervezet elsavasodását,oldja a régi nátrium- klorid okozta ízületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. Emellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.
A közönséges asztali só alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot (klórt és nátriumot) tartalmaz. A mindennapi étkezési só, egy radikális finomításon megy keresztül mielőtt, asztalra kerül. Különböző kémiai vegyületekkel kivonják belőle a nyomelemeket, és az ásványi sókat, csak a nátrium, és a klorid marad meg még benne. A többi kivont alkotórészt a vegyiparban nyersanyagként hasznosítják. Nekünk ebből csak egy "kilúgozott" valami marad, a nátrium-klorid, vagyis a konyhasó. (hasonló finomításnak vetik alá az olajat  a cukrot és a lisztet) erről olvashattok bővebben a honlapomon is www.eltetoforras.hu
A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné szervezetünk "sóigényét" abban az esetben, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.
Miért ajánlom fogyasztásra éppen a Himaláya sót?
Mert a Himalája só kristály több millió éves napfényt tárol, természetes formában jutunk hozzá, nincs finomított eljárás alá vonva. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen a sókristályokban ozmózisos nyomás segítségével jut át a sejtfalainkon, így épül be a sejtjeinkbe. Így a szervezetünk már képes felvenni a szükséges kalciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket.
 Mióta fogyasztom a sót, nincs szükségem kiegészítő magnézium, kalcium és egyéb ásványi anyag kapszulában történő bevitelére. Korábban említettem és csak ismételni tudom magamat, hogy csak nyálkahártyán felszívódó természetes anyagok fogyasztását támogatom és ajánlom gyógyulni vágyó és egészséges embereknek egyaránt.
Forrásvízzel komplex ásványi italt készíthettek a só felhasználásával, amit aztán felhasználhattok borogatásra, inhalálásra, párologtatásra (25%), szem és fülcseppként (0.2%) sőt fogmosásra is.
Készítése:
Jól lezárható, tiszta üvegben, egy-két kristály só darabra tiszta forrásvizet öntünk. Kb. egy óra múlva, egy telített 26 % sóoldat áll rendelkezésünkre. Újra és újra pótolhatjuk forrásvízzel, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ez az oldat egy steril oldat, határidő nélkül eltartható.
A másik hasznos és fontos élelem, amit szeretnék veletek megismertetni és megkóstoltatni egy olyan B vitamin és magnézium bomba, melynek segítségével meglévő idegrendszeri problémáinkat (alzheimer, stressz, demencia) támogatni tudjuk.
Kesudió
A brazil kesualma magja, mely a szárban helyezkedik, el tele van egészséges zsírokkal, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.
Tápanyagok: B2-, B3-, B5-, B6-vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, szelén, cink, fehérje
A kesudió gazdag B-vitamin-forrás. A B-vitaminok segítenek az idegek és az izomszövetek egészségének megőrzésében, és javítják az ellenálló képességet a stresszel szemben. A kesudió olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek fontosak az immunrendszer egészségéhez. A szelén nevű antioxidáns például fontos szerepet játszik az antitestek termelésében, a vírusölő cink pedig sakkban tartja a rákos sejteket. Ezen kívül a kesudió egyszeresen telítetlen zsírokat is tartalmaz – ezekről kiderült, hogy segítenek alacsonyan tartani a koleszterinszintet.
Fogyókúrázóknak is javaslom a fogyasztását, mert a kesudió olyan hormonok kiválasztására serkenti a szervezetet, mely azt sugallja az agynak, hogy már jóllakott.
Fogyasztásával csökken a teltségérzetünk és jóval kevesebbet eszünk. Étkezések előtt félórával javaslok elfogyasztani 6-8 szemet jól megrágva, majd egy pohár vízzel leöblítve készülődhetünk az ebédhez vagy vacsorához.
Ismerek még egy áldásos hatását a kesunak, amit magam is kipróbáltam és barátaimnak is ajánlottam. Így elmondhatom, hogy kiváló stressz oldó, egy nehéz nap után fél marékkal elrágcsálva a benne levő magas magnézium tartalom miatt nyugtatóan hat a megterhelt idegrendszerre. Gyorsabban alszunk el és hosszabb ideig zavartalan álmot aludhatunk.
Éltetőforrás recept: 6 dkg kesudiót aprítógéppel megdarálok (3 napra elég) az éppen aktuális ebédemhez keverem tálaláskor.
Próbáljátok ki! Fogyasszátok rendszeresen mindkét általam ajánlott terméket egészségetek megőrzéséhez és a hosszú panaszmentes életminőségetek fenntartásához.
Étrendi és életmódbeli változtatásaitokhoz, az élelmek beszerzéséhez előre egyeztetett időpontban kedvezményes áron nyújtok segítséget!
További jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Budapest, 2010.augusztus 24.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30