Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ehető virágok

2015.02.12

Ehető virágok

Bodzavirág

Hatóanyagai: tutin, nyálka, cukor, kolin, enzim.
Gyógyhatása: izzasztó, vizelethajtó, vértisztító, köhögéscsillapító, légúti megbetegedések ellenszere, enyhe hashajtó.
Felhasználása: szörp, bor, rántva, tea.

Ibolya

Hatóanyagai: nyálka, keserű anyag.
Gyógyhatása: nyálkaoldó, idegnyugtató, vérnyomáscsökkentő.
Felhasználása: kandírozva, szirup, salátába, süteménybe, tea.


Körömvirág


Hatóanyagai: karotin, szaponin, keserű anyag, glikozida, szalicilsav, ásványi anyagok.
Gyógyhatása: sebgyógyítás, gyomor-, bélfekély enyhítése, az emésztés serkentése.
Felhasználása: ételfestő, saláta; sajt, vaj, tojás pástétomba.

Százszorszép

Hatóanyagai: nyálka, csersav, szaponin
Gyógyhatása: vizelethajtó, nyálkaoldó, vértisztító, izzasztó
Felhasználása: saláta, édesség, teába, mártás

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép





Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30