Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töpörtyűs pogácsa

2015.02.13

„Töpörtyűs” pogácsa

 

1 kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 dl étolaj,vagy kókusz,pálmazsír

25 dkg szárazon pirított szezámmag

1 tk. szódabikarbóna

Kb. fél liter meleg víz ( 40 fokos )

Ízlés szerint só (tengeri jódozott)

1 mk. citromlé

 

Öntsük a lisztet egy tálba, majd szórjuk bele a szódabikarbónát, amelyre kevés citromlevet csepegtetünk, hogy felhabozzon. Adjuk hozzá a többi alapanyagot is, és gyúrjunk belőle tésztát. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, utána szaggassuk kívánt formájúra, méretűre. Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon,majd 30 percig közepes lángon süssük. Zárt dobozban sokáig eláll. Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép





Archívum

Naptár
<< December >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31