Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Omega 3

2012.04.01

 A tojás is Omega3 forrás ! Egyem, ne egyem? Miért IGEN?

Szerintem azért, mert magas vitamin, ásványi anyag és fehérjetartalma miatt nemcsak beteg legyengült állapotban ajánlható, hanem mivel komplett "menü" és nem tartalmaz, szénhidrátot mindenki számára fontos élelmiszer lehet. Teltségérzetet okoz, így szinte minden diétában javasolt a fogyasztása.

Mely betegségek megelőzésében van fontos szerepe a rendszeres tojásfogyasztásnak?

Daganatos, szív és érrendszeri, valamint az időskori szembetegségek kockázatát csökkentheti.

Az emésztőrendszer karbantartója, az Alzheimer kór diétájában nélkülözhetetlen, kiváló D vitaminforrás, fontos szerepet játszik csontritkulás megelőzésében is. Elősegíti az agysejtek fejlődését és a memória megtartását. Nagyon fontos, élettanilag nélkülözhetetlen alkotóelemek forrása a tojás. (magnézium, kálcium, kálium létfontosságú ásványi anyagaink)

Volt olyan időszak amikor „tiltott” gyümölcsként tartották számon mivel az akkori téveszmék szerint koleszterinszintet növelő hatást tulajdonítottak ennek a létfontosságú élelmiszernek.

(az agy 30%-a koleszterint tartalmaz, ha koleszterinszintet csökkentő gyógyszerekkel elvonjuk e fontos sejtépítő anyagot,magatok is kitalálhatjátok,mekkora károkat okozhat egy egész országot „megbolondító” téveszme akár lehet oka az Alzheimer kór kialakulásának is)

Természetesen tudományosan sem igazolódott be az a nézet, hogy mivel a tojás zsírokat tartalmaz, növeli a koleszterin szintet csak az, hogy mindvégig téveszme volt. Hiszen a telített zsírok emelik és növelik a koleszterin szintet, és ilyen zsír a tojásban nem található, csak telítetlen zsírsavak.

Leghatékonyabb, javasolt fogyasztása: tükör és lágy tojás formájában egyéni kívánságszerinti mennyiségben és időben. MINDENKINEK kortól és nemtől függetlenül.

Végül fogadjátok ezt a csokrot, Omega3 tartalmazó növényekkel és fogyasszátok még tudatosabban!

A javasolt napi bevitel nőknél:1,1 g , férfiaknál 1,6 g (15 g lenolajból 8 g hasznosít a szervezet )

 a lenmag,és lenolaj,6x több omega3 tartalmaz, mint a legtöbb halolaj

kendermagolaj, sárgarepceolaj

dió, mogyoró,pekándió

vörösáfonya,kivi,feketeszeder

Kiemelkedően sok Omega3: hidegvízi  halak:lazac,hering, szardella, szardínia

Mérsékelten tartalmaz Omega3 a szarvasmarha, csirke,tonhal,barnaalga,

További jó egészséget kívánok MINDENKINEK! Szeretettel:Szabadfalvi Éva

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.