Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Száraz kézre citromot

2014.02.09

 Az Életért klub olvasóinak

 

A legtöbb bosszúság a kezünkkel van. Vannak, akiknek száraz, durva, másoknak hideg, nyirkos a kezük. Vannak, akiknek a kezük puha, finom bőrű, viszont az ő bőrük könnyen sérül. Az apró trükkök segítenek leküzdeni az ilyen problémákat.

Ezen kívül kezeink folyamatosan ki vannak téve különböző ártalmaknak, kisebb vágásoknak, égési sérüléseknek, vagy a házimunka közbeni baleseteknek. Íme, néhány jó tipp, hogy orvosolni tudja ezeket a problémákat!

Cukor és olaj

Vegyen 3 evőkanál cukrot, 2 evőkanál olajat (bármilyen olaj megteszi, növényi, olíva, mandula). Keverje őket össze, hogy megfelelően elegyedjenek. Kenje a kezére, majd dörzsölgesse 5-7 percig, végül langyos vízzel öblítse le. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, így lágy és tiszta lesz a keze.

Cukor és citrom

Keverjen össze egy evőkanál citromlevet, cukrot, és vizet, majd finoman kenje a kezeire. Dörzsölje át vele, egészen addig, amíg elkezd száradni. Végezetül öblítse le langyos vízzel. Lágyítja a durva kezeket.

Méz, citromlé és olaj Vegyen egy teáskanál olajat (itt is, mint az előbbiekben minden olaj megfelelő), egy teáskanál citromlevet, és egy evőkanál rózsavizet, majd keverje össze. Kitűnően ápolja a kiszáradt könyököt, csuklót, kezet, valamint a további száraz területeket. Tartsa rajta 5-7 percig, majd langyos vízzel öblítse le. Ez nem csak táplálja a bőrt, hanem puhítja is.

Citromlé és árpapor

Szüksége lesz egy evőkanál árpaporra és egy evőkanál citromlére. Abban az esetben, ha nem áll a rendelkezésére árpapor, forraljunk árpát körülbelül 10 percig. Szűrje le a levét, majd keverje össze a citromlével. Dörzsölje jól a bőrbe, majd miután megszáradt, öblítse le. Lágyítja és finomítja a bőrt.

Hagyma lé

Ha a konyhában megégette a kezét, tegyen rá hagymát. Vágja félbe, majd dörzsölje vele az égett területet. Ez azonnal csökkenti a gyulladást és enyhíti a fájdalmat.

Hideg tej

Tudta, hogy a házimunka közben szerzett hólyagokat hideg tejjel könnyedén eltűntetheti? Tegyen hideg tejet egy kis zacskóba, és nyomogassa a hólyagra két-három alkalommal. Ez azonnal megnyugtatja a bőrt, és segíti a gyógyulást.

 Kurkuma por

Házimunka közben gyakran érik kisebb vágások a kezet, például zöldségek darabolása közben. Tegye a sebre a kurkuma port, ez megállítja a vérzést és elősegíti a gyógyulást.

Zselatin

Azoknak, akiknek töredezett a körmük és repedezett a kézfejük, egy jó kis zselatinos áztatás biztosan segít. Vegyen egy csomag zselatint vagy citrom zselét, és öntse le egy csésze forró vízzel, keverje össze és áztassa benne a kezeit. Dörzsölgesse át vele a körömágybőrét és a kézfejét. Áztassa legalább 15 percig. Rendszeres használatával megakadályozhatja az ujjak és a kézfej bőrének repedezését, és elősegítheti a körmök növekedését.

Vaj és mandulaolaj


Vegyen egy evőkanál mandulaolaját és egy kis csésze vajat. Keverje el jól, majd masszírozza bele a kéz bőrébe. Hagyja megszáradni, mossa le, majd ismételje meg mindaddig, míg el nem fogy a massza. A leghatásosabb, ha este, lefekvés előtt masszírozza a bőrbe, majd húzzon kesztyűt, és hagyja, hogy egész éjszaka hasson. Másnap reggel, ébredés után azonnal öblítse le. Ez a kezelés biztosítja a kézfej simaságát, és fenntartja a bőr jó szerkezetét.

További jó egészséget kívánunk! Anikó és Éva

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.