Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Térdízületi gyulladás

2013.06.09

 Térdízületi gyulladás 50 felett

Bár a reklámok azt sugallják, hogy a porcerősítő szerek (például a glükozamin és a kondroitin-szulfát) képesek porcot képezni, valójában az a szerepük, hogy a meglevő porcsejteket erősítsék - ami valóban nagyon fontos. Ugyanakkor további osztódásra nem tudják bírni őket. Tehát, ha beindult a porckopás folyamata, az életmódváltás mindenféleképpen szükséges, hiszen a testsúly normalizálása, a megfelelő mozgásprogram és a tablettás kezelések is befolyásolják a porc állapotát. Ezen kívül egyrészt meg kell óvni a maradék állományt, másrészt hatékonyan kell csillapítani a kialakult fájdalmat.  A fájdalom oka leggyakrabban az ízületek kopása, elhasználódása, vagyis az osteoarthritis, más néven degenerativ arthritis.

Ez a probléma az ízületi porcok állapotromlásának végső és fájdalmas eredménye. Ez a porc ugyanis "bélésként" működik a csontok között, tehát ha elvékonyodik, a csontok dörzsölik az ízületek szélét, amely fájdalomérző idegvégződésekkel bőven ellátott terület. A korai tünetek közé tartozik a fájdalom, és a reggeli vagy fizikai megterhelést követően jelentkező merevség, ami általában egy órán belül oldódik. Fontos megjegyeznem, hogy a korai tünetekre való odafigyeléssel megállítható lenne a folyamat, illetve nagymértékben enyhíthető lenne a fájdalmas végkifejlet.

Nem a CSONT fáj, hanem az ízületi kötőszövetek idegvégződései okozzák a fájdalomérzést.  Az ízületi hártya folyadéktermelő sejtjeit kell serkentenünk a porc olajozásával. A kötőszöveteket pedig el kell látni megfelelő mennyiségű folyadékkal, vagyis nagyon fontos a tiszta VÍZ ivása.

Az én hatékony módszerem a porc maradékállományának megóvásán alapszik. A népi orvoslás idejéből való és a családi és baráti környezetemben évek óta bevált házi szer az étkezési zselatin.

Alkalmazás módjáról és gyakoriságáról, kérje egyénre szabott személyes tájékoztatómat az alábbi elérhetőségeim egyikén: szabadfalvi.eva@gmail.com

www.eltetoforras.hu

 

További jó egészséget kívánok! Szabadfalvi Éva

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.