Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Véráramlást javító gyakorlatok

2013.06.09

 Véráramlást javító napi gyakorlatok

 

Lehetőség szerint napi 3 alkalommal életvitelszerűen végezd el az alábbi gyakorlatokat.

1.    Széken ülve, egyenes háttal karok keresztezve a test előtt, 10x állj fel lassan és ülj vissza lassan. Amikor felállsz, beszívod a levegőt jó mélyen orron át, amikor leülsz, kifújod a levegőt szájon át. Megpihenve normálisan lélegezzél.

2.    Állj, fel a székről fogd meg a háttámlát és egyenes háttal végezd a lábujjhegyre állást 20x amikor lábujjhegyre állsz beszívod a levegőt orron át szép lassan, amikor sarokra billensz kifújod a levegőt szájon át, szép lassan. Megpihenve normálisan lélegezzél.

3.    Billegjél váltakozva, az egyik sarok fenn a másik lenn 20x légzés, beszívod a levegőt jó mélyen orron át, kifújod a levegőt szájon át. Megpihenve normálisan lélegezzél.

4.    Támaszkodj a szék háttámlájára egyenes háttal térdhajlítás 10x gyakorlata beszívod a levegőt orron át szép lassan jó mélyen, majd térdhajlításkor kifújod a levegőt szájon át szép lassan. Megpihenve normálisan lélegezzél.

5.    Állj 1 méterre a faltól vagy szekrényajtótól, két kezed támaszd a falnak, hátad, lábad legyen egyenes, karhajlítás 10x, hajlításkor beszívód a levegőt orron át szép lassan, megtartod, majd szájon át szép lassan kifújod. Megpihenve normálisan lélegezzél.

6.    Amikor teheted, járj lépcsőn, lábujjhegyen, naponta többször! A lépcsőzés a legjobb véráramlást segítő terápia. Légzéstechnika a már ismert és megszokott, kellőképpen begyakorolt módon történjen.

Kitartást és Jó egészséget kívánok!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.