Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Immun kisokos

2015.02.12

D-vitamin:

         
 

Szükséges a sejtek és szövetek regenerációjához

       
 

és a betegségekkel szembeni ellenálló képesség

       
 

megőrzéséhez. A szervezetbe UV sugárzás és zsírban

       
 

oldódó D3 vitamin formájában juttatjuk be.

       
           
           
           

Cink:

         
 

Vércukorszint szabályozásában van a legnagyobb

       
 

szerepe. Ellenőrzi és szabályozza az anyagcsere

       
 

folyamatokat is. Cink forrásai: a kagyló,a húsok,

       
 

a máj,a tojás és a hüvelyesek. Hiánya esetén csökken

       
 

a szervezet ellenálló képessége.

       
           

Szelén:

         
 

Az E, az A és a C vitaminnal együtt a legfontosabb

       
 

antioxidánsunk.  A szelén lassítja a szövetek öregedését,

       
 

fontos hasnyálmirigy működéséhez és a test szövetek

       
 

rugalmasságához. Csökkenti a haj korpásódását. A

       
 

menopauza időszakában enyhíti a hőhullámokat és a

       
 

rossz közérzetet. A férfiaknak is szükségük van

       
 

szelénre, mert a spermával tetemes mennyiség ürül ki

       
 

a szervezetből. A szelén forrásai:a rák,a kagyló,a halak,

       
 

állati belsőségek, szárnyasok húsa. Növényi források

       
 

a ciprus félék,a hagyma,a paradicsom,a sörélesztő,a

       
 

brokkoli,a lencse,a búzacsíra,a búzakorpa és a

       
 

teljes kiőrlésű gabonafélék. Ajánlott napi mennyiség

       
 

férfiaknak 20mikrogramm, nőknek 55mikrogram.

       
           

Immunrendszer:

 

 

     

 

 

A szervezet védekező rendszere.

     

 

 

 

Két részből áll, velünk született

     

 

 

 

és a szerzett immunitásból.

     

 

 

             

 

 

Fehérje:

 

 

 

 

   

 

 

 

Az élőszervezetekben nagy

 

   

 

 

 

mennyiségben található, nagy méretű

   

 

 

 

molekulákból felépülő anyagok.

 

   

 

 

             

 

 

Enzim:

 

 

 

 

   

 

 

 

A szervezetben lejátszódó folyamatok

   

 

 

 

reakcióképességét növelő anyag,

   

 

 

 

biokatalizátor. Mint, minden katalizátor a

   

 

 

 

folyamatok lejátszódását segíti elő.

 

 

 

 

 

             

 

 

C-vitamin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vízben oldódó vitamin. Oxigénre, fényre, hőre érzékeny.

 

 

 

 

Az egyik leghatékonyabb antioxidáns. Elősegíti a

 

 

 

 

szervezetben a vas felszívódását. Segít megelőzni a

 

 

 

 

különböző vírus és baktérium fertőzéseket és fokozza

 

 

 

 

az immunrendszer működését.

 

 

 

 

 

             

 

 

Antioxidáns:

 

 

 

 

 

 

 

 

A sejtek anyagcseréje során szervezetünkben

 

 

 

 

szabadgyökök jönnek létre. Az egészséges megfelelő

 

 

 

 

és elegendő antioxidánst termel ahhoz, hogy közömbösítse a

 

 

 

szervezetben keletkező illetve a környezetből bekerülő

 

 

 

 

szabadgyökök pusztító hatását. A sejtek  antioxidáns termelő

     

 

 

 

képessége függ az életkortól és a bevitt tápláléktól is.

 

 

 

E vitamin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zsíroldékony vitamin, más néven tokoferol.

 

 

 

 

 

Elsősorban antioxidáns hatásának van

 

 

 

 

 

jelentősége. Stabilizálja a sejtmembránt,

 

 

 

 

 

késlelteti a bőr öregedését, ráncosodását,

 

 

 

 

 

gondoskodik a salakanyagok eltakarításáról. Ezáltal

 

 

 

 

megvéd az öregkori pigment foltok kialakulásától.

 

 

 

 

Lassítja az  öregedési folyamatokat. Gyulladás gátló.

 

 

 

 

Segíti az immunrendszert, véralvadásgátló. Értágító

 

 

 

 

hatása révén védi a tüdőt a környezetszennyezés

 

 

 

 

káros hatásaitól. Javítja a fizikai kondicíót, csökkenti a

 

 

 

 

fáradtságot és fokozza a sexuális potenciát.

 

 

 

             

 

 

Nátrium:

 

 

 

 

   

 

 

 

A nátrium, sózással kerül ételünkbe.

   

 

 

 

Túladagolása az arra érzékenyeknél,

   

 

 

 

vérnyomás emelkedést idéz elő.

 

   

 

 

 

Legfontosabb feladata a káliummal együtt

   

 

 

 

az ingerület átvitel. Szerepet játszik még

   

 

 

 

az izom működésében, a sejtek energia

   

 

 

 

ellátásában és a szervezet sav-bázis

   

 

 

 

egyensúlyának fenntartásában.

 

   

 

 

             

 

 

             

 

 

             

 

 

Magnézium:

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idegrendszer védőhatású ásványi anyaga.

 

 

 

 

A csontrendszer fontos alkotó eleme, továbbá

 

 

 

 

az enzimek energiatermelő része.

 

 

 

 

 

Közreműködik a sav-bázis egyensúly

 

 

 

 

 

fenntartásában, az ideg és izom működésében.

 

 

 

 

Védőanyag a szív és keringési rendszer számára is.

 

 

 

 

Hiányában fokozott fáradékonyság, idegrendszeri

 

 

 

 

problémák és anyagcsere zavarok léphetnek fel.

 

 

 

             

 

 

             

 

 

             

 

 

Kalcium:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az emberi szervezetben, legnagyobb mennyiségben

 

 

 

 

található anyag a csontokban 99% - ban van

 

 

 

 

kalcium - foszfát formájában.

 

 

 

 

 

 

Legbőségesebb kalciumforrásunk a tej és

 

 

 

 

 

tejtermékekben van, de a növényi források sem

 

 

 

 

elhanyagolhatóak. A zab , a dió , a mogyoró és a mák

 

 

 

 

rengeteg kalciumot tartalmaz. A kalcium bevitel az

 

 

 

 

életkortól és a szervezet aktuális állapotától függően

 

 

 

 

ajánlott napi 600 - 1500mg.

 

 

 

 

 

             

 

                                         

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.