Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az immunerősítő méz

2018.01.24

A Méz

A méz a legősibb természetes édesítőszerűnk. Nagyon egészséges, mert többféle cukorból áll, tartalmaz még szerves savakat, enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat. Nagyon jó táplálék is, mert cukrai gyorsan és jól felszívódnak, a szerves savak segítik az emésztést.

Gyógyhatása: nyugtató, erősíti a májat, védi a szívet, vérszegénységre magas vastartalma miatt ajánlható.

Kedves Olvasóim!

Szeretném Önöket megismertetni az általam már több évtizede kipróbált, bevált és hasznosnak ítélt mézek gyógyító hatásával.

Repceméz: Gyomorsavtúltengés ellen kiváló.

Gesztenyeméz: Visszeres problémák külsőleg és belsőleges gyógyítására vált be.

Hársméz: A hörgők hurutos megbetegedésekor és lázas állapotokban volt nagyon hatásos. Naponta 3x1 evőkanálnyit szépen lecsurgatva a torkunkon fogyasszunk el panaszaink megszüntetésére.

Akácméz: Szinte mindenre jó! Fertőtlenítő hatása miatt, nem csak köhögés ellen, hanem sebkezelésre is alkalmazható. Nagyon finom és illatos igazi „Hungaricum” nyers ételek ízesítésére használom leginkább.

Napraforgóméz: Befőzéshez, sütemények sütéséhez, krémek elkészítéséhez kiváló édesítőszer.

A végére hagytam két mézfajtát, amik ritkaság számba mennek, mert nagyon kevés van belőlük és csak egy bizonyos időben szerezhetők be.

Medvehagyma méz: Szintén immunerősítőre, „idényben” napi 3x1 mk. szép lassan elszopogatva fogyasztok el. Élettani hatásáról oldalakat lehetne írni, szív és érrendszer, érelmeszesedés, gyomor és béltisztító hatása a legismertebbek közül.

Selyemfűméz

Használata: Nyelv alá cseppentve 1 percig a szájban hagyva átforgatjuk, majd óvatosan lenyeljük.

 Kizárólag immunerősítőre használom.

Szeretném megemlíteni a propolisz gyógyító hatását, mert utolérhetetlen és verhetetlen az immunerősítő hatása, a természet legősibb és legerősebb fertőtlenítőszere.

Előnyben részesítem azokat a torokszopogatós tablettákat, melyek propoliszt tartalmaznak, ha nem jutok hozzá egy méhészetben eredeti propoliszhoz. Csak azoknak ajánlom fogyasztásra, akiknek nincs allergiás megbetegedésük, ez a mézekre is vonatkozik természetesen.

További jó egészséget kívánok! Szabadfalvi Éva

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.