Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szódabikarbóna

2018.01.24

Ezt a leírást a Kaiser Natron dobozában találtam, lehet a teljesség igénye nélküli a fordítás.

KAISER NATRON – (SZÓDABIKARBÓNA)

 

 1. Hangyairtó: A natront a hangya utakra, hangyabolyba szórni.
 2. Cumisüveg, tejesüveg, tejszínszifon: 2-3 tk.natront a forró mosogatóvízbe, teszünk. Az üvegeket így elmosva eltűnik a savanyú szag az üvegekből.
 3. Sütőporként is használható 5 gr natron fél kg liszthez keverve
 4. Fűrdősó: egy kád vízhez 1-2 csomag nátron, és a víz rögtön lágyabb lesz. Serkenti a vérkeringést és felfrissít még 36 foknál is.
 5. Agyagcserepek, virágcserepek: 1 liter vízhez 1 tk.natront adunk, a cserepeket pár órára beáztatjuk, kiváló tisztítószer.
 6. Zöldbab: a gőzölés, párolás után is megőrzi szép zöld vagy sárga színét, segít az emésztésben is, ha a főzővízbe 1 késhegynyi natront teszünk.
 7. Fáradt lábak: Egy hosszabb séta után vagy csak ácsorgás, jövés-menés után egy lábfürdő csodát tesz. 3ek natront adjunk 10 liter meleg vízhez. A legmakacsabb esetekben is használ.
 8. Dezodor: Egy vatta pamaccsal pici natront a hónaljunkra teszünk.
 9. Tojáshabot könnyebb felverni, ha egy csipet natront adunk a fehérjéhez, fellazítja.
 10. Hal és hagymaszag rögtön eltűnik a kézről és az edényekből, ha a mosogatóvízhez egy kis natront adunk. Ideális még vágódeszkához és fakanalakhoz is.
 11. Arclemosó: Akinek érzékeny a bőre és nem bírja az arcán a szappant, az a mosdóban egy kis langyos vízhez 4 tk natront adjon, és azzal mossa meg az arcát. Az arcot nem mossuk le utána tiszta vízzel, és nem töröljük meg. Így puha lesz a bőr és kevésbé ráncosodik.
 12. Uborkasaláta: Egy késhegynyi natron megelőzi, hogy az uborkasalátát órák múlva is felböfögjük.
 13. Hüvelyesek főzése: A főző vizhez 1tk.natront adunk, így gyorsabban puhulnak és finomabbak lesznek és kevésbé puffasztanak.
 14. Bogarak a szélvédőn: Egy kevés natront rakunk a nedves szivacsra, és úgy tisztítjuk a szélvédőt. Utána tiszta vízzel jól lemossuk.
 15. Rovarcsípés: a fájdalom és a duzzanat rögtön elmúlik, ha egy kis pépet keverünk natronból és egy kis vízből, majd a csípésre kenjük.
 16. Kávé, tea ízletesebb lesz, ha a vízhez egy késkegynyi natront adunk. Megköti a savat.
 17. Hűtődezodor: 50 gr natront egy tányérra szórunk, és hűtőbe tesszük. 1 hónap elteltével cseréljük le. A használt por lefolyók szagtalanítására is alkalmas.
 18. Gyümölcs: Erősen savanyú gyümölcsök íze kellemesebb lesz a befőzésnél, ezen kívül cukrot is spórolhatunk. Leköti a savat.1 késhegynyi natron 1 kg gyümölcshöz ( ribizli, egres, rebarbara, szilva) gyümölcsöt mosni hatékonyabb, ha 1 liter vízhez 1-2 tk. natront adunk, tisztább lesz a gyümölcs.
 19. Sav: Ha savval dolgozunk otthon, 5 liter vízhez 50 gr natront keverünk, ha baleset történne a savat ezzel az eleggyel rögtön semlegesíteni, tudjuk. Utána tiszta vízzel le kell mosni. Belsőleg is használható!
 20. Saláta levekbe 1 tk.1 liter vízhez, könnyíti az emésztését és megakadályozza a savtúl tengést
 21. Izzadós lábak: reggel egy kis natront a cipőbe szórunk. Minden használat után eltávolítjuk.
 22. Zokni szag eltávolítása: az utolsó öblítő vízhez 1 tk. natront adunk
 23. Leégett ételmaradékok: 1 liter vízhez1ek.natron a lábosban felfőzni
 24. Szőnyeg: kellemetlen illat eltávolítása ( háziállat stb.) kis natron a szőnyegre, állni hagyjuk, majd felporszívózzuk. Fontos, hogy a szőnyeg száraz legyen!
 25. Fogápolás: A natron semlegesíti a savas ételmaradékot a fogak között. A szájszagot is semlegesíti, amit a protézis hordása során előfordulhat. 1 ek.natront 1 pohár vízben feloldunk, evvel öblögetünk. A fogprotézist is ebbe az oldatba lehet tárolni.
 26. Répa: egyszerűen lenyúzni hámozás helyett. 1 liter vízhez, 1 ek natron. A répát beleteszem, majd hideg víz alatt lemosni.
 27. Káposzta: 1ek.natront 1 liter vízhez adni. Így a káposzta gyorsabban fő, a vitaminok megmaradnak és az illat is enyhül. Könnyebbé vállik az emésztése, nem puffad föl a has az emésztés során

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.